Jak letos nepřijít o výhody stavebního spoření?

PRAHA, 1. prosince 2015 – V polovině roku 2015 bylo u nás podle Asociace českých stavebních spořitelen aktivních celkem 3 659 294 smluv o stavebním spoření. S blížícím se závěrem roku by majitelé těchto smluv měli věnovat pozornost důležitým termínům, v jaké výši a kdy nejpozději na spořicí účet odeslat peníze, aby nepřišli o státní příspěvek. Zároveň je nyní také nejlepší doba na uzavření nové smlouvy. Konec roku totiž přeje nejrůznějším akcím a výhodám.

PRAHA, 1. prosince 2015 – V polovině roku 2015 bylo u nás podle Asociace českých stavebních spořitelen aktivních celkem 3 659 294 smluv o stavebním spoření. S blížícím se závěrem roku by majitelé těchto smluv měli věnovat pozornost důležitým termínům, v jaké výši a kdy nejpozději na spořicí účet odeslat peníze, aby nepřišli o státní příspěvek. Zároveň je nyní také nejlepší doba
na uzavření nové smlouvy. Konec roku totiž přeje nejrůznějším akcím a výhodám.

Kdy nejpozději musejí být peníze na účtu?

Vklady musejí být na účet připsány nejpozději 31. prosince 2015. Aby byly připsány včas, je třeba si hlídat následující data podle typu převodu:

- Platba převodním příkazem – datum splatnosti nejpozději 31. 12. 2015, ověřte si však u své banky, zda příkazy s takovým datem banka akceptuje. Pokud ne, datum splatnosti musí být dřívější.

- Platba poštovní poukázkou – je možná jen do 18. 12. 2015, platba poštovní poukázkou totiž trvá až 5 dní.

- Platba v hotovosti na pokladně centrály Raiffeisen stavební spořitelny (RSTS) – je možná kdykoli v otevíracích hodinách. Dejte ale pozor, 31. 12. 2015 lze vklad provést pouze v sídle RSTS na adrese Koněvova 2747/99, Praha 3 do 14:00 hodin.

Právě závěr roku bývá na pobočkách rušný. Spousta lidí si chce totiž stavební spoření zařídit na poslední chvíli nebo potřebuje na účet stavebního spoření vložit peníze. Frontám a čekání se raději vyhněte tak, že peníze včas pošlete bezhotovostně převodním příkazem.

Na tom, kolik na spoření vložíte, záleží

Velkou výhodou stavebního spoření je každoroční příspěvek Ministerstva financí, který tvoří až 10 procenty z částky, kterou máte naspořenou. Maximální výše této státní podpory aktuálně činí 2 000 korun. „Pro získání celé výše státního příspěvku je nutné na účet každý rok vložit alespoň 20 tisíc korun,“ upozorňuje Jitka Jechová, tisková mluvčí Raiffeisen stavební spořitelny.

Pokud na účet stavebního spoření neposíláte peníze jednorázově na konci roku, ale v celém jeho průběhu, raději si zkontrolujte, zda jste na něj poslali alespoň zmiňovaných 20 tisíc korun. Jinak byste mohli zbytečně přijít o státní příspěvek.

Závěr roku ve znamení výhodných akcí

Nenechte si ujít aktuální výhodné nabídky stavebních spořitelen. RSTS nabízí až do
21. prosince 2015 akci pro mladé ve věku 12 – 25 let, a to slevu z úhrady za uzavření smlouvy o stavebním spoření ve výši 500 korun.
Tuto částku připíše na jejich účty stavebního spoření k poslednímu dni tohoto roku.

Každý nehledě na věk navíc k nově uzavřené spořicí smlouvě v průběhu celého prosince obdrží dárek, oblíbenou pokladničku ve tvaru zlatého prasátka. To je totiž nejen symbolem peněz, štěstí a spoření, ale je neodmyslitelně spjato právě s vánočními svátky.

Stavební spoření lze založit i mezi svátky

„V Raiffeisen stavební spořitelně si mohou lidé založit stavební spoření i v poslední den roku. V sídle RSTS se jim budeme věnovat do 14.00 hodin,“ uvádí Jitka Jechová. Pokud uvažujete o tom, že byste si založili stavební spoření během vánočních svátků, podívejte se do následující tabulky na otevírací dobu, abyste nechodili zbytečně.

Provoz informací a pokladen v sídle RSTS Koněvova 2747/99, Praha 3

Provoz Call Centra

Den

Otevírací doba

Den

Otevírací doba

23. 12

8:00–16:00

23. 12.

8:00–16:00

28. 12. až 30. 12.

8:00–18:00

28. 12. až 30. 12.

8:00–20:00

31. 12.

8:00–14:00

31. 12.

8:00–14:00

O Raiffeisen stavební spořitelně

Raiffeisen stavební spořitelna poskytuje v České republice stavební spoření a výhodné úvěry na rekonstrukce, modernizace i pořízení bydlení. Na český trh vstoupila v roce 1993 jako první stavební spořitelna, ještě pod jménem AR stavební spořitelna a.s. Je součástí Raiffeisen, největší soukromé finanční skupiny působící na rakouském trhu, jejíž tradice sahá až do roku 1862.

Provozuje širokou síť poradenských míst na území celé České republiky a je spolehlivým partnerem pro řešení nejen bytových potřeb. Mezi produkty stavebního spoření nabízí také výhodné úvěry na bydlení. Její finanční poradci klientům poskytují komplexní finanční poradenství v otázkách bydlení, zajištění života, majetku, rodiny i zabezpečení na stáří.

Kontakt:

Jitka Jechová, PR manažerka a tisková mluvčí, 602 375 909, jjechova@rsts.cz