Novým místopředsedou představenstva v Raiffeisen stavební spořitelně je Pavel Chmelík

Pavel Chmelík (46) se od 1. července stal novým místopředsedou představenstva Raiffeisen stavební spořitelny (RSTS). Ve funkci nahradil Hanse-Dietera Funkeho, který se po dlouhých letech strávených v oblasti stavebního spoření rozhodl ukončit aktivní pracovní kariéru.

Pavel Chmelík bude v Raiffeisen stavební spořitelně mimo jiné vykonávat strategický dozor nad odbory odbytu, podpory prodeje, PR a marketingu a obchodní sítí.
V posledních sedmi letech byl členem představenstva, z toho poslední čtyři roky předsedou představenstva Ergo pojišťovny. Ve vedení RSTS v minulosti již několik let působil, ještě předtím pracoval například v Generali pojišťovně, kde měl na starost regionální odbyt společnosti.

Pavel Chmelík vystudoval Fakultu strojní Západočeské univerzity v Plzni. Hovoří anglicky, německy a mezi jeho koníčky patří především sporty - potápění, plavání, běh, fotbal, tenis a rybolov.