RSTS po spojení s HYST posílila

Sloučením Raiffeisen stavební spořitelny (RSTS) s HYPO stavební spořitelnou (HYST) dochází k posunu finálního subjektu RSTS na výsledkovém žebříčku mezi ostatními spořitelnami. Klientská databáze se blíží jednomu milionu. Zároveň při porovnání s minulým rokem výše a objem úvěrů nynější RSTS za poslední měsíce výrazně stouply a RSTS se přibližuje svému cíli stát se dvojkou na českém trhu stavebního spoření.

Praha 10. dubna 2008 – „Spojení s HYPO stavební spořitelnou nás mezi ostatními stavebními spořitelnami v některých oblastech výrazně posunulo i na žebříčku obchodních výsledků. Součtem databází obou předešlých spořitelen jsme se dostali takřka na celý milion klientů, což je obrovský potenciál a my ho spolu s našimi obchodními zástupci umíme velmi dobře pokrýt,“ uvádí k aktuální situaci člen představenstva RSTS Hans-Dieter Funke.

Objem úvěrů se v prvních dvou měsících letošního roku u spojené RSTS dostává k 1,5 miliardy korun, což je z ekonomického hlediska zajímavé číslo. Meziroční nárůst obchodů je ve stejném období viditelný u nově uzavřených smluv (RSTS s 38,8%, HYST 2,1 %) a také úvěrů (RSTS s 31,5 %, HYST 9,5 %). Tyto změny směrují novou RSTS výrazně dopředu.

Jako významný se v prvních dvou měsících letošního roku jeví také počet nových smluv - více než 17 tisíc nových smluv uzavřených u sloučené RSTS začíná ohrožovat pozici současné dvojky na trhu dosahující v lednu a únoru přes 18 tisíc nových smluv. RSTS se tak rychle přibližuje svému cíli stát se dvojkou na trhu českého stavebního spoření a ve svém úsilí bude i nadále pokračovat.

„Společný podíl na trhu převyšující 18 % nás momentálně řadí na třetí místo mezi ostatními spořitelnami, ale ještě jsme zdaleka neřekli poslední slovo. Proces fúze prakticky teprve startuje a my všichni ve skrytu našich obchodnických duší pevně věříme, že na jejím konci bude naše nová společnost o poznání silnější,“ dodává Funke.

- konec -

Více informací vám poskytnou:
Eva Gruberová, RSTS, a. s., mob.: 603 776 924, e-mail: egruberova@rsts.cz
David Brejcha, IDMZ, s.r.o., tel.: +420 246 035 971, e-mail: david.brejcha@idmz.cz
nebo na www.rsts.cz