Výsledky RSTS i nadále se stoupající tendencí

Raiffeisen stavební spořitelna a.s. dosáhla v září historického rekordního výsledku cílové částky u nových smluv včetně navýšení, když překročila hranici 3 miliard korun. Je to nejvyšší suma v tomto ukazateli, které Raiffeisen stavební spořitelna dosáhla v jednom kalendářním měsíci za dobu své existence. Zajímavé výsledky vykazuje i v denních nárůstech žádostí o úvěry – největší zájem je o vlajkový produkt Nízká hyposplátka, který nabízí nejvýhodnější podmínky na trhu stavebního spoření.

Praha 10. října 2007

Dnes oznámila Raiffeisen stavební spořitelna a.s. (RSTS), že v září dosáhla historického rekordního výsledku cílové částky u nových smluv včetně navýšení, když překročila hranici 3 miliard korun. Je to nejvyšší suma v tomto ukazateli, které RSTS dosáhla v jednom kalendářním měsíci za dobu své existence. Zajímavé výsledky vykazuje i v denních nárůstech žádostí o úvěry – největší zájem je o vlajkový produkt Nízká hyposplátka, který nabízí nejvýhodnější podmínky na trhu stavebního spoření.

„Za pozitivními výsledky, které vykazujeme, stojí zejména zájem o úvěr Nízká hyposplátka, který stále narůstá. Nízká hyposplátka má výsadní postavení na trhu stavebního spoření a v současné době nemá v oblasti úvěrů na bydlení konkurenci,“ sdělil Tomáš Vášáry, marketingový ředitel Raiffeisen stavební spořitelny a.s.

Od ledna do konce září 2007 uzavřela RSTS více než 73 tisíc nových smluv včetně navýšení. V meziročním srovnání došlo k nárůstu, a to téměř o 43 % (v období leden až září 2006 uzavřela přes 51 tisíc smluv). Jen v měsíci září uzavřela stavební spořitelna 9 051 nových smluv včetně navýšení, což je zatím nejvíce za jeden kalendářní měsíc v letošním roce a v porovnání se zářím 2006 si polepšila o 37 %.

Součet cílových částek u nových smluv včetně navýšení od ledna do konce září letošního roku dosáhl celkové výše 19,6 miliardy korun a v porovnání se srovnatelným obdobím v roce 2006 došlo k významnému nárůstu o 85 %.

K nárůstu došlo i v objemu úvěrů, které RSTS poskytla svým klientům na modernizaci či pořízení vlastního bydlení. Ke dni 30. září 2007 půjčila klientům 5 miliard korun. Při porovnání s rokem předchozím tak došlo k navýšení o 27 % (porovnání leden až září 2007 / 2006).

Poznámka pro redaktory:
Raiffeisen stavební spořitelna a.s. (RSTS) má řešení pro každého klienta a své služby poskytuje fyzickým (jednotlivcům) i právnickým osobám (firmám). Poskytuje širokou nabídku produktů, z nichž některé nemají na trhu konkurenci - úvěr Nízká hyposplátka s garantovanou úrokovou sazbou úvěru ze stavebního spoření jen 3,5 % a novinka - úvěr Panel Kredit Plus pro právnické osoby rovněž jen s 3,5% fixní úrokovou sazbou úvěru ze stavebního spoření. RSTS má zastoupení po celé České republice prostřednictvím více jak 460 aktivních certifikovaných finančních poradců. Své služby v ČR poskytuje již více než 14 let. Většinový akcionář RSTS – Bausparkasse GmbH – působí v oblasti stavebního spoření již 45 let, což svědčí o silném zázemí, tradici a důvěryhodnosti značky.

Více informací vám poskytne:
Radka Strachotová, PLEON Impact, tel.: +420 222 540 147-8,
E-mail: radka.strachotova@pleon-impact.cz